Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na co čeká FAČR – asi až vypadneme z baráže.

Dva poslední zápasy naší reprezentace v říjnu ukázaly českou reprezentaci ve velmi špatném světle a nutí to k velkému zamyšlení. Jeden je pohled z hlediskaných výsledků a druhý pohled z hlediska předvedené hry,která není ideální.

Velmi špatný obrázek současného stavu naší reprezentace ukázal už první zápas s Walesem. Konečná remíza je podle průběhu zápasu asi spravedlivá, i když hlavně ke konci zápasu chtěli vyhrát překvapivě hostující Velšané a ne domácí Češi. Hlavní problém byl totiž ten, že všichni hostující hráči za to, že byli nominováni se chtěli odvděčit výkonem,který tomu odpovídal. Prvním atributem byl pohyb po hřišti. Pro hostující mužstvo nebyl žádný míč ztracen a bojovalo ze všech svých sil. No a hlavně kombinovalo mnohem lépe, než český tým. To bylo pro naše fotbalisty asi největší překvapení, protože určitě očekávalo, že mužstvo z „Ostrovů“ bude urputně bránit a nakopávat míče do našeho pokutového území. Ovšem opak byl pravdou.

Na druhou stranu některým našim hráčům jakoby asi stačilo, že byli nominováni do reprezentačního výběru, ale chuť porvat se o vítězství chyběla a podle toho to tak dopadlo. Navíc se nám vyskytla velká možnost, kdy jsme na začátku druhého poločasu vstřelili gól po obrovské chybě hostujícího gólmana, která nezpracoval malou domů a nechal balon projít do vlastní branky. Naši reprezentanti místo toho, aby soupeři přidali třetí gól, která by utkání asi definitivně rozhodl, tak se spokojili s tím, že zalezli do fotbalové ulity a myslel, že to bude stačit. Ovšem tak dlouho jsme si koledovaly o vyrovnávací gól, až jsme ho dostaly a mohly jsme být rádi, že jsme neprohráli.

Ve druhém zápase zápase v Kazani s Běloruskem, jsme povinně zvítězili 2:0, ale výkon nebyl o moc lepší než s Walesem. Naštěstí Bělorusové byli impotentní v útoku a branku by nevstřelili snad ani do půlnoci. Na výkonu našeho týmu bylo opět zarážející, že v pohybu byl většinou pouze hráč, který byl u míče a ostatní ho se zájmem sledovali a když dostali přihrávku, tak většinou stáli na místě a tím pádem měl soupeř dost času, aby svoji obranu zformoval.

Za velmi špatné výkony v obou zápasech je samozřejmě odpovědný trenér Jaroslav Šilhavý, Ten musí nominovat takové hráče, kteří jednak mají formu, pravidelně hrají ve svých klubech a jednak jim nestačí, že jsou v reprezentaci, ale musí se výkonem na hranici svých možností snažit. aby dokázali, že jsou v našem národním týmu zaslouženě. Příkladem jim mohou být fotbalisté Walesu. Pokud naši reprezentanti se nebudou prezentovat nasazením, napadáním soupeře celém hřišti a hlavně vůlí se porvat o co nejlepší výsledek, tak nemáme v nadcházející baráži šanci.

No a co na to řekne výkonný výbor v čele s jeho předsedou Petrem Fouskem? Jim se tyto dva zápasy líbily? Jistě na nadcházejícím zasedání tohoto výkonného výboru se to určitě bude řešit. No a není čas na radikální řešen? Jistě,jde o to, že se ztratily dva body s Walesem, ale také jde o to jakým způsobem tým tyto dva zápasy odehrál. Vypadalo to tak, že mnohým stačilo, že tu pozvánku reprezentovat Česko republiku dostali a úplně jim to stačilo. No ale to je žalostně málo. Český fotbalový fanoušek nemá vůbec dobrý pocit z těchto dvou zápasů a jistě by chtěl naši reprezentaci vidět v lepším fotbalovém světle.

Je současný trenér naší reprezentace schopen když povolá své vyvolené fotbalisty do reprezentace, je přesvědčit nominované fotbalisty, aby podali výkon na hranici, nebo i nad svých současných možností, anebo toho schopen není? Vypadá to že ne a podle toho by měl výkonný výbor jednat.

 

Autor: Antonín Šmejkal | čtvrtek 14.10.2021 19:22 | karma článku: 13,82 | přečteno: 390x
  • Další články autora

Antonín Šmejkal

Zdeněk Grygera patří před disciplinárku. A co předseda komise rozhodčích?

V zápase skupiny o záchranu Teplice–Zlín měli hosté kopat pokutový kop, což uznala i komise rozhodčích. Zlínu to není vůbec nic platné, protože prohru 1:2 nikdo nezmění a tomuto mužstvu se záchrana velmi vzdálila.

17.5.2023 v 22:18 | Karma: 14,92 | Přečteno: 304x | Diskuse| Sport

Antonín Šmejkal

Najde Radek Příhoda odvahu exemplárně potrestat chybující rozhodčí?

Současný předseda komise rozhodčích Radek Příhoda jistě netušil, že po výborně odpískaném derby mezi Spartou a Slávií mladý arbitrem Daliborem Černým přijde v dalším kole Fortuna ligy taková studená sprcha.

24.4.2023 v 14:33 | Karma: 18,68 | Přečteno: 364x | Diskuse| Sport

Antonín Šmejkal

Quo vadis, fotbalové Slovácko?

Po včerejším, tragickém domácím vystoupení proti pražským Bohemians si kladou fanoušci a hlavně vedení tohoto klubu otázku, na kterou není jednoduchá odpověď.

10.10.2022 v 19:26 | Karma: 7,27 | Přečteno: 254x | Diskuse| Sport

Antonín Šmejkal

Když trenérovi chybí odvaha…

Trenér Šilhavý výběrem základní sestavy velmi chyboval a výsledkem toho byl debakl s Portugalskem 0:4. Kdoví proč drží nad některými hráči neustále ochrannou ruku a nebere ohled na to, že nemají momentálně formu.

26.9.2022 v 18:55 | Karma: 18,35 | Přečteno: 506x | Diskuse| Sport

Antonín Šmejkal

Nechtěné fotbalové Slovácko bude i tuto sezónu útočit na pohárové příčky

Fotbalový klub z nejmenšího města republiky, ve kterém se hraje nejvyšší fotbalová soutěž, nepatří mezi ty, které by měly ambice hrát o čelo české nejvyšší fotbalové soutěže. V poslední době je ale opak pravdou.

28.7.2022 v 17:01 | Karma: 9,55 | Přečteno: 202x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 350x
Nadšený sportovní fanoušek. V minulosti jsem hrál hokej, tenis, volejbal, šachy a především fotbal, který hraji dodnes.

Seznam rubrik