Na co čeká FAČR – asi až vypadneme z baráže.

14. 10. 2021 19:22:49
Dva poslední zápasy naší reprezentace v říjnu ukázaly českou reprezentaci ve velmi špatném světle a nutí to k velkému zamyšlení. Jeden je pohled z hlediskaných výsledků a druhý pohled z hlediska předvedené hry,která není ideální.

Velmi špatný obrázek současného stavu naší reprezentace ukázal už první zápas s Walesem. Konečná remíza je podle průběhu zápasu asi spravedlivá, i když hlavně ke konci zápasu chtěli vyhrát překvapivě hostující Velšané a ne domácí Češi. Hlavní problém byl totiž ten, že všichni hostující hráči za to, že byli nominováni se chtěli odvděčit výkonem,který tomu odpovídal. Prvním atributem byl pohyb po hřišti. Pro hostující mužstvo nebyl žádný míč ztracen a bojovalo ze všech svých sil. No a hlavně kombinovalo mnohem lépe, než český tým. To bylo pro naše fotbalisty asi největší překvapení, protože určitě očekávalo, že mužstvo z „Ostrovů“ bude urputně bránit a nakopávat míče do našeho pokutového území. Ovšem opak byl pravdou.

Na druhou stranu některým našim hráčům jakoby asi stačilo, že byli nominováni do reprezentačního výběru, ale chuť porvat se o vítězství chyběla a podle toho to tak dopadlo. Navíc se nám vyskytla velká možnost, kdy jsme na začátku druhého poločasu vstřelili gól po obrovské chybě hostujícího gólmana, která nezpracoval malou domů a nechal balon projít do vlastní branky. Naši reprezentanti místo toho, aby soupeři přidali třetí gól, která by utkání asi definitivně rozhodl, tak se spokojili s tím, že zalezli do fotbalové ulity a myslel, že to bude stačit. Ovšem tak dlouho jsme si koledovaly o vyrovnávací gól, až jsme ho dostaly a mohly jsme být rádi, že jsme neprohráli.

Ve druhém zápase zápase v Kazani s Běloruskem, jsme povinně zvítězili 2:0, ale výkon nebyl o moc lepší než s Walesem. Naštěstí Bělorusové byli impotentní v útoku a branku by nevstřelili snad ani do půlnoci. Na výkonu našeho týmu bylo opět zarážející, že v pohybu byl většinou pouze hráč, který byl u míče a ostatní ho se zájmem sledovali a když dostali přihrávku, tak většinou stáli na místě a tím pádem měl soupeř dost času, aby svoji obranu zformoval.

Za velmi špatné výkony v obou zápasech je samozřejmě odpovědný trenér Jaroslav Šilhavý, Ten musí nominovat takové hráče, kteří jednak mají formu, pravidelně hrají ve svých klubech a jednak jim nestačí, že jsou v reprezentaci, ale musí se výkonem na hranici svých možností snažit. aby dokázali, že jsou v našem národním týmu zaslouženě. Příkladem jim mohou být fotbalisté Walesu. Pokud naši reprezentanti se nebudou prezentovat nasazením, napadáním soupeře celém hřišti a hlavně vůlí se porvat o co nejlepší výsledek, tak nemáme v nadcházející baráži šanci.

No a co na to řekne výkonný výbor v čele s jeho předsedou Petrem Fouskem? Jim se tyto dva zápasy líbily? Jistě na nadcházejícím zasedání tohoto výkonného výboru se to určitě bude řešit. No a není čas na radikální řešen? Jistě,jde o to, že se ztratily dva body s Walesem, ale také jde o to jakým způsobem tým tyto dva zápasy odehrál. Vypadalo to tak, že mnohým stačilo, že tu pozvánku reprezentovat Česko republiku dostali a úplně jim to stačilo. No ale to je žalostně málo. Český fotbalový fanoušek nemá vůbec dobrý pocit z těchto dvou zápasů a jistě by chtěl naši reprezentaci vidět v lepším fotbalovém světle.

Je současný trenér naší reprezentace schopen když povolá své vyvolené fotbalisty do reprezentace, je přesvědčit nominované fotbalisty, aby podali výkon na hranici, nebo i nad svých současných možností, anebo toho schopen není? Vypadá to že ne a podle toho by měl výkonný výbor jednat.

Autor: Antonín Šmejkal | čtvrtek 14.10.2021 19:22 | karma článku: 13.54 | přečteno: 390x

Další články blogera

Antonín Šmejkal

Zdeněk Grygera patří před disciplinárku. A co předseda komise rozhodčích?

V zápase skupiny o záchranu Teplice–Zlín měli hosté kopat pokutový kop, což uznala i komise rozhodčích. Zlínu to není vůbec nic platné, protože prohru 1:2 nikdo nezmění a tomuto mužstvu se záchrana velmi vzdálila.

17.5.2023 v 22:18 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 304 | Diskuse

Antonín Šmejkal

Najde Radek Příhoda odvahu exemplárně potrestat chybující rozhodčí?

Současný předseda komise rozhodčích Radek Příhoda jistě netušil, že po výborně odpískaném derby mezi Spartou a Slávií mladý arbitrem Daliborem Černým přijde v dalším kole Fortuna ligy taková studená sprcha.

24.4.2023 v 14:33 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 364 | Diskuse

Antonín Šmejkal

Quo vadis, fotbalové Slovácko?

Po včerejším, tragickém domácím vystoupení proti pražským Bohemians si kladou fanoušci a hlavně vedení tohoto klubu otázku, na kterou není jednoduchá odpověď.

10.10.2022 v 19:26 | Karma článku: 7.27 | Přečteno: 254 | Diskuse

Antonín Šmejkal

Když trenérovi chybí odvaha…

Trenér Šilhavý výběrem základní sestavy velmi chyboval a výsledkem toho byl debakl s Portugalskem 0:4. Kdoví proč drží nad některými hráči neustále ochrannou ruku a nebere ohled na to, že nemají momentálně formu.

26.9.2022 v 18:55 | Karma článku: 18.35 | Přečteno: 506 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 350

Nadšený sportovní fanoušek. V minulosti jsem hrál hokej, tenis, volejbal, šachy a především fotbal, který hraji dodnes.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...